Etusivu > Julkaisut > Lexica > Lexica XXXI

Lexica Societatis Fenno-Ugricae XII:7

Suomen kielen etymologinen sanakirja VII: Sanahakemisto

[Lataa PDF.]

Suomen kielen etymologinen sanakirja

7-niteinen Suomen kielen etymologinen sanakirja on 1950-luvulla aloitettu ja 1980-luvulla loppuun saatettu sanakirja suomen kielen sanojen etymologiasta. Sanakirjan aineistoa on ryhdytty keräämään vuonna 1930, ja sen keruuta varten perustettiin Suomen suku -niminen tutkimuslaitos. Tutkimuslaitos liitettiin vuonna 1976 perustettuun Kotimaisten kielten tutkimuslaitokseen. Aineistoa eli Etymologista arkistoa käytettiin ja kartutettiin Suomen kielen etymologisen sanakirjan toimittamisen edetessä.

Toimittajat:
Y. H. Toivonen
Erkki Itkonen
Aulis J. Joki
Reino Peltola

Suomen kielen etymologinen sanakirja VII: Sanahakemisto

Koostajat:
Satu Tanner
Marita Cronstedt

Suomen sanojen alkuperän 7. osa on muunkielisten sanojen hakemisto. Sanat esitetään kielittäin, ja kielet on ryhmitelty kielikunnittain seuraavasti: uralilaiset kielet (suomea lukuun ottamatta), indoeurooppalaiset kielet, altailaiset kielet, muut kielet. Kielten järjestys ilmenee sisällysluettelosta. Kirja toimii hakuteoksena sarjan muille osille.

Suomalais-Ugrilainen Seura julkaisee Suomen kielen etymologisen sanakirjan VII. osan nyt verkossa, sillä sen fyysinen painos on loppuunmyyty, mutta teokselle on edelleen paljon kysyntää.

 


ylös

16 February, 2017

verkko[a]sgr.fi